Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

15 νέα έργα δημόσιου χαρακτήρα χρηματοδοτούνται μέσω Leader από ΑΝ.ΦΩ.

Δεκαπέντε νέα έργα δημοσίου χαρακτήρα ανακοίνωσε η Περιφέρεια ότι εξασφάλισε η Φωκίδα στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του CLLD/LEADER» από την Αναπτυξιακή Φωκική ΑΕ-ΑΑΕ ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι 6 από αυτά αφορούν τον Δήμο Δωρίδας και μεταξύ αυτών είναι και ο Βοτανικός Κήπος Δωρίδας στην Πενταγιού, η ανάπλαση του χώρου ΔΕΣΗ στο Κριάτσι, τα Μακρυγιάννεια στο Κροκύλειο και η Έκδοση ιστορικών και λαογραφικών μαρτυριών για την Δωρίδα του 1821 του Γιάννη Ηλιόπουλου από τον Σύλλογο Κροκυλιωτών. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για τον Δήμο Δωρίδας αλλά και για τους εμπλεκόμενους φορείς όπως οι Τοπικές Κοινότητες και οι Σύλλογοι που αντιστοίχως συνέβαλαν και είναι όλοι τους άξιοι συγχαρητηρίων.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας.
 

 
Λαμία, 8 Δεκεμβρίου

Δεκαπέντε νέα έργα δημόσιου χαρακτήρα χρηματοδοτούνται μέσω Leader από την Αναπτυξιακή Φωκική ΑΕ - ΑΑΕ ΟΤΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, δέκα πέντε (15) δημόσια έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2.374.813,65 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του CLLD/LEADER» από την Αναπτυξιακή Φωκική ΑΕ-ΑΑΕ ΟΤΑ .

Οι προτάσεις αφορούν σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας δημοσίων κτιρίων, σε βελτίωση υποδομών για τον αγροτικό πληθυσμό (π.χ. παιδικές χαρές, αθλητισμός κ.λ.π), σε επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, σε αναπλάσεις χώρων εντός οικισμών, σε τουριστική πληροφόρηση, σε ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και σε έργα αγροτικής οδοποιίας.

Αναλυτικά, τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι τα ακόλουθα:

·  Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου Επιμελητηρίου Φωκίδας

 · Βελτίωση υφιστάμενων χώρων άθλησης Δ.Ε. Γαλαξειδίου (Δήμος Δελφών)

·  Αναβάθμιση – επισκευή κτιριακών υποδομών Εστίας Αγίου Νικολάου Γαλαξειδίου (Δήμος Δελφών)

·  Βελτίωση παιδικών χαρών Τ.Κ. Αγίας Ευθυμίας και Τ.Κ. Σερνικακίου (Δήμος Δελφών)

·  Αντικατάσταση σύνθετου χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και το γήπεδο 5Χ5 στην περιοχή Προοδευτική Άμφισσας (Δήμος Δελφών)

·  Ανάπλαση χώρου βρύσης «ΔΕΣΗ» Τ.Κ. Κριατσίου (Δήμος Δωρίδος)

·  Σήμανση και ψηφιακή εφαρμογή μνημείων και αξιοθεάτων (Δήμος Δελφών)

·  Κατασκευή Δικτύου Φωτισμού Λόφου Αγ. Αναργύρων Δ.Κ. Ιτέας (Δήμος Δελφών)

·  Αναπλάσεις στην Τοπική Κοινότητα Πενταγιών (Δήμος Δωρίδος)

·  Γιορτή της πόλης – Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων (Δίκτυο Δελφών)

·  Μακρυγιάννεια (Δίκτυο Δελφών)

·  Ανακατασκευή υδροκίνητου αλευρόμυλου Στρώμης (Δήμος Δελφών)

·  Έκδοση ερευνητικής – καταγραφής του Γιάννη Ηλιόπουλου, με ιστορικές και λαογραφικές μαρτυρίες για τη Δωρίδα του 1821 – Σύλλογος Κροκυλιωτών «Ο Μακρυγιάννης» (Δήμος Δωρίδος)

·   Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Γλυφάδας (Δήμος Δωρίδος)

·   Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Πανόρμου (Δήμος Δωρίδος)

«Με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Leader, δίνουμε «σάρκα και οστά» σε προτάσεις των Δήμων και του Επιμελητηρίου της Φωκίδας. Αναδεικνύονται παλιά δημόσια κτίρια, παραδοσιακοί οικισμοί και ιστορικές περιοχές. Στηρίζεται η αγροτική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα. Και τελικά πολλά μικρά μας κάνουν ένα μεγάλο!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.