Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Τρία (!) περιπολικά στον Ζωριάνο για να διαλύσουν συγκέντρωση στην Τράπεζα

Δεν γνωρίζουμε εάν έχει ξαναδεί τόση αστυνομική δύναμη ο Ζωριάνος.  Το "έγκλημα" σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία ήταν ένα δήθεν πάρτυ -συγκέντρωση που λάμβανε χώρα στην Τράπεζα (*)! Σε ένα χωριό με μονοψήφιο αριθμό κατοίκων και χωρίς ούτε ένα κρούσμα covid μετέβησαν 3 περιπολικά της αστυνομίας για να διαλύσουν, εκ των οποίων δύο μπήκαν στο χωριό και ένα έμεινε πίσω. Η αστυνομία δεν διαπίστωσε φυσικά καμία εκδήλωση, παρόλαυτά οδήγησε στο αυτόφωρο τον Αντώνη Αντωνόπουλο και του επέβαλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 3.000€. 
 
Τα ελάχιστα πλέον ανοιχτά καταστήματα - συλλογικοί χώροι κλπ της περιοχής μας, αποτελούν τις μοναδικές κοιτίδες κοινωνικής ζωής στην άγονη και παραμελημένη περιοχή μας, προσφέροντας μαζί με τους υπευθύνους που τα λειτουργούν κοινωνικό έργο στα χωριά. Εκεί απευθύνονται ντόπιοι αλλά και επισκέπτες για οποιαδήποτυε ανάγκη και πληροφορία χρειαστούν. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως τυπικές επιχειρήσεις των μεγαλουπόλεων. Φυσικά κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, αλλά ούτε η πολιτεία πρέπει να εξαντλεί την τυπολατρία της στους χώρους αυτούς που καλύπτουν ζωωτικές ανάγκες των χωριών και παλεύουν να καλύψουν τα έξοδά τους με την συνδρομή των Συλλόγων. 

Ο Σύλλογος Ζωριανιτών "ο Άγιος Νικόλαος" έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση, καταδικάζοντας την ψευδή καταγγελία και τις ενέργειες της αστυνομίας και παράλληλα εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον Αντώνη Αντωνόπουλο στον οποίο θα παρέχει οποιαδήποτε νομική στήριξη χρειαστεί! 
 
"Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ζωριανιτων "ο Άγιος Νικόλαος" καταδικάζει τη δειλή, ύπουλη και άδικη ενέργεια καταγγελίας εις βάρος του συγχωριανού μας Αντώνη Αντωνόπουλου, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την επιβολή εξοντωτικού προστίμου εις βάρος του για δήθεν διοργάνωση πάρτυ-συγκέντρωσης στην περίοδο της πανδημίας. Δεν χωράει ο νους μας ότι κάποιος συγχωριανός/ή μας προέβη σε τέτοια ανυπόστατη και ψεύδη καταγγελία προς την αστυνομία, στρεφόμενος/η ουσιαστικά με δόλο κατά του χωριού και της τοπικής κοινωνίας. Μια καταγγελία που είχε ως αποτέλεσμα να επισκεφτούν το χωριό μας 3 περιπολικά (!) με στόχο τη σύλληψη του Αντώνη καθώς και όσων άλλων υποτίθεται ότι θα συμμετείχαν στο δήθεν πάρτυ.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση προς τον Αντώνη Αντωνόπουλο και είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια με σκοπό την αθώωσή του."

Απ' όσο γνωρίζουμε θα γίνει προσφυγή και ελπίζουμε η αστυνομία να επανεξετάσει το θέμα και να άρει την κύρωση που επέβαλε.

 
(*) Το κτίριο της Τράπεζας κτίστηκε από την Αγροτική Tράπεζα, χρησιμοποιήθηκε παλιότερα σαν αποθήκη γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων και σήμερα έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο Ζωριανιτών που καταβάλει προσπάθειες να το διατηρεί ανοιχτό τον περισσότερο χρόνο, προκειμένου να δώσει λίγη ζωή στο χωριό.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.