Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Εγκρίθηκε αρχιτεκτονική και στατική μελέτη αποκατάστασης του καθολικού και των κελιών της Βαρνάκοβας

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη αποκατάστασης του καθολικού και των κελιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Φωκίδας, Γιάννη Μπούγα. 

Ήταν μόλις τον περασμένο Ιούνιο που μία δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε τρία χρόνια που ξέσπασε στην στέγη του παρεκκλησίου, έκανε ζημιές στο μοναστήρι και έκαψε Ιερά κειμήλια μεταξύ των οποίων και η 1.000 ετών Εικόνα της Παναγίας. Η πρώτη πυργαγιά τον Γενάρη του 2017 είχε καταστρέψει ολοσχερώς τον χώρο όπου γινόταν αναστήλωση της Μονής, τα κελιά των μοναχών και το πολύτιμο αρχείο της Μονής.

Να ευχηθούμε όχι μόνο να προχωρήσουν σύντομα οι εργασίες αποκατάστασης ττου μοναστηριού -  ενός από τα πέντε αρχαιότερα της Ελλάδας - αλλά το κυριότερο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας  για την εξασφάλιση των θρησκευτικών μας μνημείων και των περιεχόμενων πολύτιμων κειμηλίων, προκειμένου να μην επαναληφθούν ξανά καταστροφές σαν και αυτές που ζήσαμε στην «Αγία Λαύρα της Ρούμελης» όπως αποκαλείται η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.