Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ο μικρός απολογισμός του 2020 για την Ορεινή Δωρίδα

Η ετήσια ανασκόπιση του ιστοχώρου μας

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η "Ορεινή Δωρίδα" κατακλυζόταν από προσκλήσεις Συνελεύσεων, χορεσπερίδων και Γενικών Συνελεύσεων. Ο φετινός Γενάρης σίγουρα δεν μοιάζει με κανένα παλιότερο και ελπίζουμε και με κανέναν επόμενο.  Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που επέφερε η πανδημία Covid-19 επηρέασε φυσικά και την συντριπτική πλειοψηφία των δραστηριοτήτων των Συλλόγων που παραμένουν σε αδράνεια, περιμένοντας την ομαλοποίηση της κατάστασης. Αντιστοίχως φυσικά επηρεάστηκε και ο ιστοχώρος μας, που καλύπτει τα νέα και τις δραστηριότητες των Συλλόγων. Έτσι για την περίοδο αυτή και όσο διαρκεί ο κορονοϊός, καταβάλλεται προσπάθεια να ανανεώνεται η "Ορεινή Δωρίδα" με όσες ειδήσεις υπάρχουν και με δημοσιεύσεις άρθρων που πιστεύουμε πως έχουν ενδιαφέρον για την περιοχή μας. 

Ο μικρός αυτός απολογισμός που γίνεται κάθε χρόνο, στόχο έχει να δημοσιοποιήσει κάποια νούμερα που ενδιαφέρουν ενδεχομένως περισσότερο τα χωριά - μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας. Έτσι για το 2020, ο ιστοχώρος μας πραγματοποίησε 252 αναρτήσεις και δέχθηκε 47.610 επισκέψεις που αντιστοιχεί σε μία πτώση 15% σε σχέση με το 2019. 


φωτο: Πενταγιοί από Gianelos Tasos


Οι δύο δημοφιλέστερες αναρτήσεις του 2020, αφορούσαν την Αρτοτίνα:

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αρτοτινών

Η εκπομπή “Από τόπο… σε τόπο” με τον Χρήστο Μυλωνά, στην Αρτοτίνα

 Ακολούθησαν σε επισκεψιμότητα οι παρακάτω αναρτήσεις:

Τρία (!) περιπολικά στον Ζωριάνο για να διαλύσουν συγκέντρωση στην Τράπεζα

Από τους βοσκούς που κατέβηκαν απ’ τα Βαρδούσια κι έγιναν βιομήχανοι στην Αθήνα ξεκινήσαμε, στη Μαρία την Πενταγιώτισσα καταλήξαμε

Ο Μόρνος βρυχάται και σπέρνει την καταστροφή

Αττική και Δωρική Γη, το αέναο ταξίδι του νερού

 

Η παρουσία της Ομοσπονδία Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας στα κοινωνικά δίκτυα, περιορίζεται προς το παρών στο facebook, με 312 ακόλουθους.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών του ιστοχώρου μας, παραμένει φυσικά από Ελλάδα με 63% (έναντι 82.5% το 2019) διαμορφώθηκε όμως εφέτος και ένα πολύ σημαντικό κοινό από τις ΗΠΑ 14% (έναντι 4% το 2019). Αρκετές επισκέψεις δέχεται επίσης ο ιστοχώρος από τις χώρες Τουρκμενιστάν, Ρωσία και Γερμανία. Η προσέλκυση ενός νέου σημαντικού κοινού εκτός  Ελλάδας, ενδεχομένως να σχετίζεται με το εργαλείο μετάφρασης (google translate) που τοποθετήσαμε αριστερά της σελίδας.

Από τις σταθερές σελίδες των χωριών, Ψηλό Χωριό και Δάφνος είχαν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Πέρα όμως από νούμερα, η "Ορεινή Δωρίδα" μετατρέπεται σιγά σιγά σε ένα πολύτιμο εργαλείο για αναζήτηση πληροφοριών στην περιοχή μας. Μας το επιβεβαιώνουν ερευνητές, φοιτητές κλπ. που όλο και συχνότερα μας ζητούν πληροφορίες για θέματα όπως ο τουρισμός, η λαογραφία και η ιστορία της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε πως ο παρών ιστοχώρος ξεκίνησε την παρουσία του τον Μάρτιο του 2014 και αποτελεί προϊόν ερασιτεχνικής προσπάθειας για όσο τουλάχιστον χρόνο μπορέσει αυτή να συνεχιστεί. Σκοπός παραμένει η προβολή των χωριών μας και του έργου των Συλλόγων της περιοχής μας και όχι φυσικά τα στατιστικά νούμερα που δημοσιεύονται μόνο για την πληροφόρηση των μελών. Ευχαριστούμε πολύ τους επισκέπτες που για μία ακόμη χρονιά μας τίμησαν με την ανάγνωση των αναρτήσεών μας.

Στα μέλη της Ομοσπονδίας και στους αναγνώστες του ΟΡΕΙΝΗ ΔΩΡΙΔΑ
ευχόμαστε ένα χαρούμενο, ευτυχισμένο και δημιουργικό 2021 !!!



Παρόμοιες αναρτήσεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.