Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Στις 7 Αυγούστου το 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας, με την αιγίδα του Δήμου Βαρδουσίων, διοργανώνει το 19ο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, στο Δημοτικό Σχολείο Τριστένου, με την συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων, ομιλητών, σωματείων και αντιπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η θεματική του συνεδρίου δομείται γύρω από την βιώσιμη ανάπτυξη της Β/Δ Δωρίδας. Το Συνέδριο έχει ως στόχο τις ανάγκες νέων μορφών συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών και βιώσιμων προτάσεων ανάπτυξης σύμφωνα με τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα της περιοχής.

Η πρόσκληση καθώς και τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα δύναται να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
 
E-MAIL: omospondia.vd.doridαs@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε
στα τηλ. 6943544709 ή 6976285577
 
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας έως την 1η Αυγούστου 2022.
Παρακαλούνται οι σύνεδροι για την έγκαιρη προσέλευση στο χώρο του συνεδρίου 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Β/Δ ΔΩΡΙΔΑΣ


7 Αυγούστου 2022
Τ Ρ Ι Σ Τ Ε Ν Ο

9:00: Προσέλευση – Εγγραφή Συνέδρων
9:45: Χαιρετισμοί – Έναρξη εργασιών Συνεδρίου από τον Πρόεδρο
της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Λιάρο
1. Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Φώτης Νικολέτος
2. Αδελφότητα Τριστενιωτών Δωρίδας Παπακωνσταντίνου Μαίρη
3. Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας
Γιώτα Τσακατούρα
4. Χαιρετισμοί επισήμων
11:00–11:20: Α ́ Εισήγηση
Ηλιόπουλος Γιώργος, Περιβαλλοντολόγος, MSc απόφοιτος τμήματος
περιβάλλοντος. Σπουδές στην περιβαλλοντολογική πολιτική και διαχείριση.
Θέμα: Βιώσιμη ανάπτυξη – ecogenia.
11:25-11:50: Β ́ Εισήγηση
Κατσαρός Μιλτιάδης, Αν. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ.
Θέμα: Αρχιτεκτονική και ιστορική τοπιογραφία. Εξερεύνηση,
τεκμηρίωση και χαρτογράφηση της ιστορικής περιοχής του
Λιδωρικίου και Δ. Δωρίδας.
11:25-12:10: Καφές
12:10-12:30: Γ ́ Εισήγηση
Μάντζιου Ελένη, Διδάκτωρ Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ.
Θέμα: Αναδύσεις μνήμης στη λίμνη Μόρνου.

12:30-12:50: Δ ́ Εισήγηση
Χαλιορής Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος PMC, Συντονιστής – Γεν.
Διευθυντής του ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης”
Θέμα: Χθες, σήμερα, αύριο της Β/Δ Δωρίδας
12:50-13:10: Λιάπης Κώστας, Οικονομολόγος
Θέμα: Αναπτυξιακά προγράμματα: Η περίπτωση ορεινής Δωρίδας.
13:15-13:25 Νικολογιάννης Χρήστος, κάτοικος Τριστένου
Θέμα: Βιώσιμη ανάπτυξη Δωρίδας

Τοποθέτηση συνέδρων (10 λεπτά)
Ψήφισμα
Σημ.: Μετά το τέλος του Συνεδρίου ακολουθεί γεύμα στο κατάστημα Αλέκου
και Κατερίνας Καραδήμα στην πλατεία του χωριού.
Υ.Γ.: Θα παρίστανται η Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε. και η Αιτωλική
Αναπτυξιακή Α.Ε.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2022

«Η στάχτη που ταξίδευε»  

 

Συμπληρώνοντας φέτος τέσσερα χρόνια από τη γέννησή του, το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» αποτελεί πλέον θεσμό για την πολιτιστική δραστηριότητα της χώρας. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα του έντεχνου μουσικού χώρου, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, νέους Έλληνες καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, καθώς και την πρώτη μεγάλη διεθνή συνεργασία από τον χώρο της κλασικής μουσικής, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης και τον θρυλικό μαέστρο και δάσκαλο Benjamin Zander.

 Πρόσφατα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Συνέντευξη  Τύπου, που έγινε στην Αθήνα, με αθρόα προσέλευση δημοσιογράφων.

 


Ο Δήμαρχος Δήμου Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε πως ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Δελφών. Εξαιτίας της βαριάς ιστορικής κληρονομιάς των Δελφών ο πολιτισμός είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Ο Δήμος έχει πολιτιστικές δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε όλες τις  Δημοτικές Ενότητες και με διαφορετικές εποχιακές αφορμές, ωστόσο το Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" αποτελεί την κορωνίδα όλων. Είναι μία υπέρβαση για την αυτοδιοίκηση στη Φωκίδα η διεξαγωγή του, καθώς εξήγησε τη διαφορά των οικονομικών δυνατοτήτων μεταξύ μητροπολιτικών και επαρχιακών δήμων. Υπογράμμισε την οικονομική στήριξη των άλλων εταίρων του Δικτύου Δελφών που είναι ο Δήμος Δωρίδας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Επίσης στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ συμβάλουν οικονομικά το Υπουργείο Πολιτισμού και από φέτος μεγάλες εταιρείες ως χορηγοί, όπως η IMERYS Βωξίτες, ο όμιλος Μυτιληναίου (Αλουμίνιο Ελλάδος) και οι Θαλάσσιες  Καλλιέργειες Γαλαξιδίου. Πρόσθεσε τις συνέργειες με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (ΕΠΚΕΔ) αλλά και το Σύλλογο των Φίλων του ΕΠΚΕΔ και την Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας. Μίλησε επίσης για τον αγροτουρισμό που μέσα από τον ελαιώνα, την ελιά και το λάδι, υπάρχει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών Νίκος Κατσικούλης ανέλυσε τις δράσεις του Δικτύου εκτός του Φεστιβάλ, όπως είναι η λειτουργία των σημαντικών δημοτικών μουσείων της περιοχής. Ο πρόεδρος έδωσε βαρύτητα στη σύνδεση του φετινού Φεστιβάλ με την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς πολλοί πρόσφυγες από περιοχές όπως η Μάκρη και η Κίος  μετοίκησαν στην Άμφισσα και την Ιτέα, το Χρισσό και το Γαλαξίδι. Μίλησε μάλιστα για τον ποταμό Ύλαιθο της Άμφισσας, που ήταν το φυσικό όριο της πόλης μέχρι την έλευση των προσφύγων,  που εγκαταστάθηκαν πέρα από αυτό.  Κι έτσι με ορόσημο το ποτάμι, υπήρχε διαχωρισμός των προσφύγων από τους ντόπιους. Φέτος στο χώρο του επικαλυμμένου Υλαίθου και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ με τον τίτλο "Η στάχτη που ταξίδευε" θα παρουσιαστούν τραγούδια από τη Μικρά Ασία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, με το συμβολισμό ενός δρώμενου που θα τιμάει όλους τους Μικρασιάτες. 

 Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών, Δημήτρης Μαραμής, συμπλήρωσε, Πολιτισμός είναι η δημιουργία νέων έργων, η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη, για ανατροπή, για ελεύθερη έκφραση, για μια νέα οπτική. Πολιτισμός δεν είναι αυτές καθαυτές οι εκδηλώσεις, αλλά το αποτύπωμα που αφήνουν. Πολιτισμός είναι η εκπαίδευση, η καλλιέργεια, η συνέχεια. Ένας θεσμός εδραιώνεται με το έργο του, με συνεχή αυτοκριτική και με παράλληλο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, χωρίς ποτέ να καταφεύγει σε εκπτώσεις.

 

Πρόεδρος Δικτύου Δελφών Νικόλαος Κατσικούλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Μαραμής, Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής

 

Το φετινό Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» με θεματικό τίτλο «Η στάχτη που ταξίδευε» είναι αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή παρουσιάζοντας δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις στις πόλεις στις οποίες εγκαταστάθηκαν Μικρασιάτες πρόσφυγες: την Άμφισσα και την Ιτέα.

 Ο Α΄ Κύκλος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου και περιλαμβάνει μουσικές κυρίως εκδηλώσεις αλλά και παράλληλες δράσεις σε ειδικά επιλεγμένους φυσικούς χώρους της Φωκίδας, και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις Δελφούς, Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι.

 Ο Β΄ Κύκλος εκδηλώσεων στη Δωρίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς καλλιτέχνες της έντεχνης μουσικής σκηνής, την Ελευθερία Αρβανιτάκη στις 4/8 στην Ερατεινή, τη Γλυκερία στις 12/8 στο Λιδωρίκι και τον Σταύρο Σιόλα στις 13/8 στους Πενταγιούς.

 Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να είναι πηγή πολιτισμού και να αντανακλά την ιστορία και τη φυσική ομορφιά των Δελφών και της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας, τόπου που υπήρξε κέντρο του αρχαίου κόσμου και κομβικό σημείο για την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας. 

 Διοργάνωση Δίκτυο Δελφών.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» είναι πως αποτελείται από ένα δίκτυο δρώμενων που πραγματοποιούνται σε πολλές διαφορετικές πόλεις με κεντρικό πυρήνα τους Δελφούς. Επίσης, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ επιλέγονται θεματικά με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδέονται με την ιστορία αλλά και το κάλλος του εκάστοτε φυσικού χώρου. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ταύτιση της καλλιτεχνικής έκφρασης με το φυσικό σκηνικό του τόπου αλλά και το βάρος της ιστορικότητάς του.

 

 Δελφική Γη και Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Δελφών στις παράλληλες δράσεις του συνδέει επίσης την αγροτική παραγωγή της Φωκίδας με τον πολιτισμό υιοθετώντας εκδηλώσεις αγροτουρισμού: πριν από επιλεγμένες εκδηλώσεις, φιλοξενεί έκθεση και γευσιγνωσία τυποποιημένων τοπικών προϊόντων. Θεμελιώδη προϊόντα της μεσογειακής διατροφής, όπως η ελιά, το σταφύλι, το μέλι, το λάδι και το κρασί, αποτελούν μέρος της βασικής παραγωγής της δελφικής γης. Με αυτή τη δράση αποδεικνύεται πως η μυθολογική, παραδοσιακή και σύγχρονη ποιητική χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων, ως αρχετυπικών συμβόλων στο πέρασμα των αιώνων, παραμένει άφθαρτη και ζωντανή.



 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’ ΚΥΚΛΟΥ



Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη

Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρα 21:15 - Θέατρο Φρύνιχος / Δελφοί

 

Ο Γιάννης Χαρούλης και η εξαιρετική ομάδα μουσικών του έρχονται στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» για να μοιραστούν τραγούδια και μουσικές. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα σε μία συναυλία γεμάτη πάθος, που δεν κοιτά ηλικίες, διακρίσεις και χρώματα.

Ο Γιάννης Χαρούλης υπόσχεται να μας παρασύρει με όσα τραγούδια του έχουμε αγαπήσει, αλλά και να μας συστήσει τα καινούργια τραγούδια του από το νέο του δίσκο «ΚΟΛΙΜΠΡΙ». Ένα άλμπουμ γεμάτο σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε, όταν «μοιραζόμαστε» «εκφραζόμαστε» και «επικοινωνούμε», τότε η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται.  

 Μία μοναδική συνάντηση στον «ομφαλό της γης», για να δώσουμε και να πάρουμε τη δύναμη που δημιουργείται όταν οι καρδιές των ανθρώπων χτυπούν με τον ίδιο παλμό!  

 

Ερμηνεύει ο Γιάννης Χαρούλης

Μαζί του οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης (λύρα), Βασίλης Μπαχαρίδης (κρουστά), Θανάσης Dzingovic (ηλεκτρική κιθάρα), Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα)

Σχεδιασμός Ήχου: Παναγιώτης Ριζόπουλος - Νίκος Κωνσταντάκης 

Σχεδιασμός Φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης

Εισιτήρια 15, 12 ευρώ μειωμένο

 

 

Η Ορχήστρα των 100 στον Ομφαλό της Γης

Boston Philharmonic  Youth Orchestra – BPYO

 Benjamin Zander conductor

 

 Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 21:15 - Θέατρο Φρύνιχος / Δελφοί  

 

Tο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» θα φιλοξενήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης (Boston Philharmonic  Youth Orchestra – BPYO), με τον θρυλικό μαέστρο Benjamin Zander μαζί με τους κορυφαίους σολίστ Zlatomir Fung (τσέλο) και Sofia Fomina (σοπράνο). Οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατό νέους μουσικούς να ερμηνεύουν Τσαϊκόφσκι, Σοστακόβιτς και Μάλερ υπό την διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιμουσικού Benjamin Zander. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης αποτελείται από 100 νέους, ταλαντούχους μουσικούς και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, ενώ οι δύο διακεκριμένοι σολίστ έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία. 

(Με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.)

Benjamin Zander


Zlatomir Fung

 
Sofia Fomina_credit Alecsandra Raluca Dragoi _ Olga Martinez

  Programme:

Dmitri Shostakovich: Festive Overture

Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Rococo Variations 

Gustav Mahler: Symphony No. 4 

Εισιτήρια 10, 8 ευρώ μειωμένο

 

 

Σμύρνη 1922-2022

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 21:15 - Πλατεία Μάκρης (οδός Υλαίθου)  / Άμφισσα 

 

 

Εκατό χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με έξι σπουδαίους μουσικούς παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στη Σμύρνη και στις μουσικές της. Μια μουσική διαδρομή της καταξιωμένης ερμηνεύτριας στις ρίζες της καταγωγής της, στα ακούσματα που μελέτησε και θαύμασε, στους ήχους με τους οποίους μεγάλωσε. Διαχρονικά τραγούδια του «σμυρναίικου ύφους», εμβληματικές δημιουργίες ανώνυμων και επώνυμων συνθετών, όπως ο Τούντας, ο Παπάζογλου, ο Δραγάτσης κ.ά. μας μεταφέρουν ανάγλυφα την ατμόσφαιρα και τις εικόνες της εποχής. Τραγούδια για τον πόνο και τον καημό, για το γλέντι και τη χαρά της ζωής, συνθέτουν μια συναυλία γεμάτη μνήμες και αναφορές στον σπουδαίο πολιτισμό της Σμύρνης, έναν πολιτισμό που παραμένει αναλλοίωτος και εξακολουθεί να μας συγκινεί, να μας γοητεύει, να μας εκφράζει. Η Σμύρνη με την τεράστια παράδοση, την πολυπολιτισμική κουλτούρα, τις μουσικές που ταξίδεψαν από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη, τη θρυλική ομορφιά και –κυρίως–  την τραγική της κατάληξη, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στις ψυχές όλων των Ελλήνων και θα είναι για πάντα η αγαπημένη μας «χαμένη πατρίδα». 

Ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Μαζί της οι μουσικοί: Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Άγης Παπαπαναγιώτου (κοντραμπάσο), Γιάννης Πούλιος (βιολί), Απόστολος Τσαρδάκας (κανονάκι), Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρα)

Επιμέλεια προγράμματος: Απόστολος Τσαρδάκας

 

Εισιτήρια 10, 8 ευρώ μειωμένο

 

 

Greek Retro Band - The Swingin' Cats - Γιώργος Ζερβός 

 Κυριακή 3 Ιουλίου, ώρα 21:15 - Κεντρί / Γαλαξίδι 

 

Οι Swingin’ Cats με καπετάνιο τον Γιώργο Ζερβό θα σας ταξιδέψουν σε μέρη μαγικά! Ένα μουσικό σχήμα με έντονη σκηνική παρουσία που ξεσηκώνει το κοινό με τον κομψό jazzy ήχο του, το κέφι και την αστείρευτα δημιουργική του φύση. Ένα ευρύ ρεπερτόριο με ελληνικά και ξένα τραγούδια όλων των εποχών που αναμειγνύονται με τρόπο ευρηματικό. Μια συναυλία γεμάτη ενέργεια που υπόσχεται να σας χαρίσει μια μοναδική καλοκαιρινή νύχτα δίπλα στη θάλασσα! Βίρα τις άγκυρες.…


 Το μουσικό σχήμα «SwinginCats» αποτελείται από τους μουσικούς:

Γιώργος Ζερβός (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Ορέστης Πετράκης (πλήκτρα), Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα), Ηχοληψία: Στέφανος Χατζόπουλος

 


Εισιτήρια 10, 8 ευρώ μειωμένο

 

 

 

«100 χρόνια πριν...»

Μουσικό σχήμα Οι Λούστροι 

Κυριακή 10 Ιουλίου, ώρα 21:15 Προβλήτα / Ιτέα 

 

Το μουσικό σχήμα  «Οι Λούστροι» παρουσιάζει τη μουσική παράσταση με τίτλο «100 χρόνια πριν...». Μια παράσταση-υμνωδία στη μνήμη όλων όσων χάθηκαν στην διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής και υπέφεραν από τον ξεριζωμό και τις δυσκολίες κατά την εγκατάστασή τους στις νέες πατρίδες. 

Παραδοσιακά δίγλωσσα τραγούδια σε αυθεντική διάλεκτο με θέμα τον έρωτα και την καθημερινή ζωή, μουσικές, κείμενα και αυθεντικές συνεντεύξεις Μικρασιατών, καθώς και μουσικές, τραγούδια και κείμενα σύγχρονων καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν και εμπνεύστηκαν από το γεγονός της καταστροφής, συνθέτουν μία ευρεία θεματολογία για τη ζωή πριν και μετά την καταστροφή, τις συνέπειες και τις κοινωνικές και πολιτιστικές της προεκτάσεις στον ελλαδικό χώρο και στη διασπορά του ελληνισμού.  

Το μουσικό σχήμα «Οι Λούστροι» αποτελείται από τους μουσικούς: Αραμπατζής Δημήτρης (ακορντεόν), Βαρτσάκης Γιώργος (φωνητικά, κιθάρες), Κουνατίδης Γιώργος (φωνητικά, ούτι, νέυ), Κυρίδης Λεωνίδας (κοντραμπάσσο), Γιώργος Καραμφίλης  (φωνητικά, μπουζούκι), Saoulis Görkem (φωνητικά, κανονάκι), Σαούλη Ασημούλα-Αζιζέ (φωνητικά, κρουστά, μπαγλαμά), Σαούλης Γιάννης (φωνητικά, μπουζούκι), Στεφανίδης Αλέξης (ποντιακή λύρα, κεμανές, φωνητικά), Τσίτσαρης Θανάσης (φωνητικά, τσέλο, μαντολίνο), Τσώνης Τάσος (κρουστά, drums). Αφήγηση κειμένων: Ξένια Τσέλιγκα. Επιμέλεια ρεπερτορίου, κειμένων και ενορχηστρώσεων: Γιάννης Σαούλης.

Εισιτήρια 10, 8 ευρώ μειωμένο



ΧΟΡΗΓΟΙ: Imerys ΒωξίτεςMytilineos Αλουμίνιο της Ελλάδος (Τομέας Μεταλλουργίας) και Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β’ ΚΥΚΛΟΥ

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

ACOUSTIC

Πέμπτη 4 Αυγούστου, Ερατεινή

 

Η διαχρονική ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει ταξιδέψει τη μουσική της και τη μουσική της χώρας μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, έχει ένα ευρύ ρεπερτόριο γεμάτο από όλα τα χρώματα και τα ιδιώματα, πότε pop και πότε λαϊκή, πότε τζαζ και πότε παραδοσιακή, με τραγούδια που έχουν μπει στα στόματα όλων μας κι έχουν νικήσει το χρόνο. Η παράσταση “Acoustic” μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Ελλάδα και την Κύπρο με sold out παραστάσεις και μετά από την απόλυτα επιτυχημένη περιοδεία στην Ισπανία (Μάλαγα, Μαδρίτη, Βαρκελώνη), στο Τελ Αβίβ και Ντόρτμουντ, έρχεται για μία μοναδική βραδιά στην Ερατεινή στο πλαίσιο του Β' κύκλου του Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ". 

Συμμετέχουν τρεις σπουδαίοι σολίστες οι Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο, το μαντολίνο και το τσουμπούς, ο Γιάννης Κυριμκυρίδης στο πιάνο και ο Γιάννης Πλαγιανάκος στο κοντραμπάσο. 

 

 

 

ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Τραγούδια λαϊκά-έντεχνα-παραδοσιακά

Παρασκευή 12 Αυγούστου, Λιδωρίκι

 

Η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης,  με γνωστά τραγούδια λαïκά – έντεχνα – παραδοσιακά, και όλες τις επιτυχίες της («Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Δεν έχω πολλά», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Πάρε με απόψε πάρε με»«Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», κ.ά., πλαισιωμένη από τον Χάρη Μακρή και τη Χριστίνα Γαλιάτσου.

 

 



ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ 

Τραγούδια για βουνά, νερά και δάση

Σάββατο 13 Αυγούστου, Πενταγιοί

 

Ο Σταύρος Σιόλας συνθέτει μια παράσταση που αντλεί την έμπνευσή της από την παράδοση, το λυρισμό και τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία. Παρουσιάζει επί σκηνής γνωστά του τραγούδια όπως ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ, τα ΔΙΟΔΙΑ, το ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ, ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ, τον ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ αλλά και τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά «Φωνές θιάσου» όπως το ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ κ.α. Μια παράσταση-οδοιπορικό σε ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού τραγουδιού με όλη τη μαγεία και την περιπέτεια ενός αναπάντεχου ταξιδιού. 

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο, Γιώργος Παππάς λαούτο, ούτι, μαντολίνο.

 

 

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/delphi-festival-2022/

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης, kokolakispr@yahoo.gr, kokolakispr@gmail.com